Optimera din cykelträning

Om du vill ta din cykling till nästa nivå finns det några saker att tänka på. För det första bör du planera din vecka lite mer noggrant, men även se till att du verkligen genomför de tilltänkta cykelpassen.

Viktiga förberedelser innan träningspasset

När du har tänkt att träna bör du inte äta stora måltider mindre än två timmar innan passet. Det kan däremot vara en god idé att ta en Pre-Workout (PWO) för den extra lilla energikicken.

Att vara väl förberedd är jätteviktigt, exempelvis med en god natts sömn och genom att alltid fylla på med vätska innan du ger dig ut med cykeln. Utöver detta bör du värma upp muskler och leder med ett lägre tempo i början, för att sedan successivt öka upp intensiteten.

Under träning

När det gäller att maximera träningsresultaten kan du använda dig av HIIT metoden. Här gäller det att varva högintensiva intervaller med korta perioder av vila. Detta bränner mer kalorier än andra träningsformer, däremot är det väldigt tufft och kräver mycket disciplin.

Fördelen är att du inte behöver spendera lika mycket tid på träningspasset. En HIIT-session tar nämligen endast 10 till 20 minuter att genomföra.

Återhämtning av stor betydelse

Forskning inom området pekar på vikten av en måltid ganska snabbt efter genomförd träning. Du bör äta inom en timme efter passet för att kroppen får de bästa förutsättningarna för återhämtning. Att vila regelbundet är också något som rekommenderas, särskilt om du har planerat ett tufft träningsschema under veckan.

När du vilar så återhämtar kroppen sig. Skulle den inte få tiden för detta så ökar du risken för skador genererade av överträning.